23.2.09

Valida tahad? Paberit määrida ei soovi?

Tellisin e-valijakaardi (või valija e-kaardi või kuidas tahate) ja sain ühtlasi ka oma eesti.ee aadressi ümber suunatud.

Tegu EI OLE sellega, et nüüd saan hääletada ainult digitaalselt. Seda ma teen niikunii, sest valimiskasti juurde ma tõepoolest ei pea vajalikuks kohale minna. Ning ID-kaarti võiks ju kasutada ka muuks kui jää kraapimiseks (mõeldes ühele reklaamikampaaniale).

Tegu ON loodus- ja muidu säästliku valikuga. Milleks trükkida massiliselt lendlehekesi ja toimetada neid postkastidesse, kust need otse prügikasti lähevad nagu linnaosa-reformi hääletuse üleskutsegi?

17.2.09

Kas teate neid portaale

Nii küsis Saar Poll rohkem kui tuhandelt inimeselt ja näedsa, 14% ütles, et osale.ee tuleb tuttav ette küll. Täname kõiki fänne!
Kusjuures teid on kaks korda rohkem kui eelmisel aastal. Siis tundis osalusveebi aadressi ära 6% küsitletutest.

Tegu on värske uuringuga, mis mõõtis Eesti inimeste internetikasutust ja küsis ka, kui rahul ollakse riigi e-teenustega. Ikka teatakse avalikke teenuseid suht vähe või siis lihtsalt ei osata neid ära tunda. Ühtegi avaliku sektori e-teenust ei osanud nimetada 45% kodanikest. Kuid näiteks eesti.ee tuntus on väga hea - see aadress oli tuttav tervelt 47%le.

Osalusveeb aga sai seekordsel infoühiskonna konverentsil veel ühe pai. Oleme koos TiDplussiga nimetatud Eesti esindajaks rahvusvahelisel konkursil e-kaasamise kategoorias. TiD+ on Eesti esimese demokraatiaportaali Täna Otsustan Mina uuendatud versioon, mida on võimalik kasutusele võtta kõikjal maailmas. Ekspordiartikkel ühe sõnaga. Osale.ee on aga ehe ja elus näide, mida selline demokraatiaportaal endast kujutab.